Rick Coppens

jun 8, 1994

Instrument

Trompet

}

Lid Sinds

2015

Waarom Trompet?
Als kleine jongen in een erg muzikale familie kwam na een paar jaar AMV op school de tijd om mijn eigen instrument te kiezen. Mijn drie oude broers speelde al instrumenten namelijk trombone, klarinet en trompet. Hoewel mijn broers op die leeftijd niet echt de grootste talenten waren sprak de trompet me meteen aan. Dus toen ik op de open dag van de muziekschool bij een instrument mocht gaan kijken was mijn keuze natuurlijk snel gemaakt!

Waar kun je me ’s nachts voor wakker maken?
Een reis naar een nieuwe bestemming, een goed feestje of van die oranje tic-tac’s.

Vroegâh
Op mijn zevende ben ik begonnen met trompet spelen aan de muziekschool in Veldhoven. Een jaar later was het tijd om bij de harmonie te beginnen. Dit heb ik tot aan de middelbare school met plezier gedaan waarna de motivatie om muziek te maken snel afzwakte. Na een aantal jaar op een laag pitje trompet gespeeld te hebben werd het voor mezelf tijd om het instrument in de wilgen te hangen.

Toen plots op een van de saaiste dagen van het muzikale jaar (deurpost bij de muziekwedstrijden) Mark mij aansprak met de vraag of ik niet een keer bij de Keienkraôkers wilde komen kijken. Na wat twijfels dacht ik “waarom niet, ik heb toch niets te verliezen”. Twee weken later stond ik in Waalre waar ik voor het eerst de kapel ontmoette. “Ik doe twee repetities mee en dan zal het wel goed zijn” dacht ik, nou niets is minder waar! Na de tweede repetitie kwam er een derde.. en een vierde en voor ik het wist was ik definitief lid.
Tegenwoordig haal ik mijn instrument weer met veel plezier uit de koffer en probeer ik na jaren slappe hap weer een beetje niveau op te bouwen.