Dweildag Halle

Halle 03-09-2016

Onze ervaring.

Voor de zesde editie van Dweildag Halle hebben wij als Keienkraôkers besloten ons in te schrijven. Dit jaar vond de dweildag plaats op zaterdag 3 september 2016. De dag begon met een reis van twee uur richting België. Na verschillende inhaalacties en starende blikken van voorbijgangers kwamen we aan in het pittoreske Halle. In het oude centrum was het kermis en daar konden we ons melden. Al gauw kregen we te horen dat we vijf keer mochten optreden dus de lippen werden op spaarstand gezet. Het eerste optreden begon al meteen goed: een serenade voor een vrijgezellenfeest waarbij de vrijgezel ons dirigeerde met een fallus-achtig uitziend object gemaakt van een soort rubberachtig materiaal. Het moment was goud waard.

Daarna werden we verwacht op het hoofdpodium waar we een lekker blokje hebben neergezet voor de jury. De organisatie overigens was super vriendelijk en zeer behulpzaam, wat we ook nodig hadden toen we op zoek moesten naar het podium achter de kerk. Na een kleine zoektocht hadden we de plek dan toch echt gevonden. Met de rug tegen de kerk en onze bekers richting een klein terrasje knalden we zo hard dat de pastoor toch ook maar even kwam kijken. De dames op leeftijd die op het terras zaten konden bij het horen van Thriller de beentjes niet meer stilhouden en dansten er stevig op los. Tot slot speelden we Narcotic en ging Blaaskapel Lat Mar Ore helemaal los (zie de video hieronder). Wat een gaaf optreden was dat zeg!

Het vierde optreden was iets minder memorabel. Tussen de optredens door genoten we van het zonnetje, de patatjes en pintjes en bijna alle andere deelnemers *KuchDieFranseFanfareKuch*. De Franse blaaskapel Gratkipois (of gratis kip zoals wij ze noemde) daarentegen was echt mega gezellig en gaaf om naar te luisteren. Zo zijn we dan ook allemaal los gegaan bij elkaars laatste optreden. Een geweldige afsluiter van een gaaf festival. Hopelijk zien we deze club terug op ons eigen festival 27 mei 2017. De prijs ging naar de Utlopers uit Sneek en wij gingen, na nog wat te hebben geschoten op de kermis, weer op huis aan. Organisatie van dweildag Halle: Bedankt!!!

 

Naam:
Dweildag Halle
Website:
http://www.dweildaghalle.be/
Datum:
3 September 2016
Locatie:
Halle

Boek ons ook